що вивчає географія материків і океанів

що вивчає географія материків і океанів


Предмет вивчення географії материків і океанів. Предметом вивчення географії материків і океанів є природа нашої планети в цілому, її материки і океани, народи і країни. Вивчаючи окремі материки і океани, ви дізнаєтеся, хто і коли їх відкрив і досліджував та у чому полягають особливості їх природи: рельєфу, клімату, внутрішніх вод, рослинності і тваринного світу. Це також вивчає географія материків і океанів. Тому ви розширите свої знання про країни, що розташовані на материках, життя і побут народів, які їх населяють. Цей курс загалом поповнить ваші знання і про оболонки Землі: літосферу, гідросферу, атмосферу, біосферу і географічну – найскладнішу оболонку, в якій ми живемо і яку зобов’язані берегти.


Географія материків та океанів вивчає природні ландшафти земної поверхні, планетарні (поясно-зональні) закономірності та місцеві умови їх виникнення, розвитку та поширення. Більша частина поверхні Землі зайнята океанами (361 млн. км2), тільки 29 % (149 млн. км2) припадає на сушу — материки та острови. Усього на Землі 6 материків: Африка, Австралія, Антарктида, Північна Америка, Південна Америка, Євразія. Острови займають менш ніж 6 % поверхні Землі. Поблизу материків знаходяться материкові острови. Основою вулканічних островів є діючі та погаслі вулкани. Невеликі коралові острови містяться в р.


Підручник з Географії. 7 клас. Довгань - Нова програма. Любі діти! Пригадайте, будь ласка, у якому віці ви дізналися, що Земля — це куля, що на ній живе величезна кількість народів у безлічі держав, а держави розташовані на материках, які омивають води безмежних океанів. Напевно, вам здається, що ви знали це завжди. Світ, який ми без перебільшень називаємо неосяжним, поступово розкриває свої таємниці. Щороку ваші знання розширювалися, уточнювалися, наповнювалися новим змістом. І допомагала вам у цьому наука «географія». Географія — це аж ніяк не сухий звіт про те, що й де розташовано на поверх.


Висновки: • Географія материків і океанів вивчає природу Землі (природні умови і ресурси материків і океанів) та вплив на неї господарської діяльності людини. • Світовий океан розділяють на чотири океани: Тихий, Атлантичний, Індійський і Північний Льодовитий. • Материків на Землі шість — Євразія, Африка, Північна Америка, Південна Америка, Антарктида і Австралія; частин світу також шість: Європа, Азія, Америка, Африка, Авст¬ралія, Антарктида. • Карти материків і океанів є важливою складовою гео¬графічних знань. їх розрізняють за охопленням території, масштабом, змістом та призначенням. •


Що вивчає географія материків і океанів. Форма Землі та її рухи. Походження материків та океанічних западин. Цього року ви будете вивчати «Географію материків і океанів». Вам уже відомо, що географія вивчає природу Землі, людей, що її населяють, та їхню господарську діяльність. Цього року завдяки нашому курсу ви матимете можливість зануритися в таємничий світ морських глибин, вивчаючи океани Землі; відвідати найбільшу пустелю світу, подорожуючи жаркою Африкою; дослідити безлюдні простори полярних районів, вивчаючи Антарктиду; побачити засніжені вершини найбільш протяжної гірської системи, мандруючи Америкою; зазирнути в жерла вулканів, подорожуючи Євразією.


Що вивчає географія материків та океанів. Джерела географічної інформації про материки та океани - ВСТУП - Підручник Географія 7 клас - Гільберг Т.Г. - підручник для 7 класу загальноосвітніх навчальних закладів - Підручник відповідає новій програмі з географії для 7 класу, ураховує вікові особливості школярів. Методичний апарат і рубрики підручника спрямовані на якісне засвоєння навчального матеріалу й спонукають учнів до самостійного творчого пошуку, здійснення практичних дій і проведення власних досліджень.


навчальна – з'ясувати, що вивчає географія материків і океанів, які джерела географічних знань вона використовує, які методи географічних досліджень застосовує, та удосконалити знання про класифікації карт за масштабом, охопленням території і змістом; виховна – виховувати доброзичливого, ввічливого учня


Вивчення нового матеріалу. Що вивчає географія материків і океанів. Робота в зошитах: Словничок. Географія — наука про природу земної поверхні, населення та його господарську діяльність. Сучасна географія виявляє взаємодію компонентів географічної оболонки, законів, згідно з якими вони створюють єдиний злагоджений організм. Завдання курсу «Географія материків і океанів» — допомогти вам глибше зрозуміти географічні процеси та особливості взаємодії природи і суспільства, поглибити знання про материки та Світовий океан. Ви детально розглянете всі материки й.


Мета: Н: сформувати в учнів загальні уявлення про зміст та структуру курсу; поглибити систему знань учнів про джерела географічних знань та методи роботи з ними; ознайомити учнів з картами материків та океанів та їх відмінностями; Р: сформувати пізнавальний інтерес та націлити учнів на вивчення курсу. В: Виховувати мовну, екологічну культуру, культуру праці. Обладнання: фізична карта … . Карти материків і океанів. Методи географічних досліджень. (7 клас. Географія). Шкільне життя Follow on Twitter Send an email 28.07.2015. 651. Мета


Мета: навчальна: пригадати прийоми навчальної діяльності; з’ясувати особливості нового курсу, предмет його вивчення; сформувати уявлення про систему географічних наук, що вивчають окремі регіони Землі; повторити знання про розподіл земної поверхні на материки, океани, частини світу; ознайомити з джерелами географічних знань регіональної географії; удосконалювати навички роботи з джерелами географічних знань;. Конспект на урок Географія скачати.


Географія материків і океанів. Материки, або континенти (від continens terra, родовий відмінок continentis, що означає неперервна земля) — найбільші масиви суші Землі, більша частина поверхні яких виступає над рівнем моря а периферійна частина лежить під водою. Материки разом з островами займають 29% суходолу, 149 млн км². Потужність земної кори на континентах змінюється від 35 до 75 км. Континенти — це гетерогенні тіла, що виникли внаслідок тривалої еволюції. Остання, за концепціями фіксизму, полягала в розростанні древніх ядер консолідації в процесі розвитку геосинкліналей.


"Географія материків і океанів" вивчає природні умови й багатства материків і океанів та проблеми їх використання, дає уявлення про особливості населення світу. 4 Материк велика частина суходолу, з усіх боків оточена океанами та морями. Частина світу найбільша ділянка суходолу, яка включає територію материка (материків) або його частину разом із прилеглими островами. Світовий океан головна частина гідросфери, суцільний водний простір земної кулі. Скачать бесплатно презентацию на тему "«Географія материків і океанів». Урок-презентація в 7 класі Храпов Володимир Анатолійович Вчитель географії Звенигородська школа-інтернат І-ІІІ ст." в формате .ppt (PowerPoint). Похожие презентации.


Предмет вивчення «Географії материків і океанів». Що вивчає географія материків і океанів? Предметом вивчення географії материків і океанів є природа нашої планети в цілому, її материки й океани, народи і країни. Курс «Географії материків і океанів допоможе відповісти на багато питань. Чому на одних материках дуже жарко, а інші цілий рік вкриті льодом? Чим пояснити, що, наприклад, ліси на різних континентах іноді дивовижно схожі? Що за сили зумовлюють утворення безкраїх рівнин і велетенських гірських споруд? Які закони змушують рухатись океанічні води? Ви також дізнаєтесь, коли і як відбувалос.


Що вивчає загальна географія в школі. Джерела географічних знань, методи географічних досліджень. Практична робота 1 (на місцевості). Природні ресурси материків і океанів, їх класифікація. Використання природних ресурсів, наслідки природокористування. Зміна взаємозв'язків між компонентами природи під впливом господарської діяльності людини.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

чудо пропись илюхина ответы часть 3 страница 25

гдз 10 клас зарубіжна література ісаєва

гдз англійська мова get 200 book 1